2021. augusztus 29., vasárnap

Susana FORTÉS - Robert Capára várva - Jelenlegi ára: 2 550 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a lira. hu online könyváruház csapata.
Áruházunk közel 50 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
A megrendelt könyveket házhozszállítással veheti át. A szállítási díj 999 Ft, 10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
243801
Susana FORTÉS
Robert Capára várva
A spanyol írónő könyve a nagy fényképész, Robert Capa és Gerda Taro szerelmét dolgozza fel, vagyis Capa karrierjének leghíresebb és legromantikusabb szakaszát - a spanyolországi polgárháborús éveket.
A hazájában régóta népszerű Susana Fortés ifjúkorától kezdve tervezte, hogy könyvet ír Capáról, mert "Spanyolország ennyivel tartozik nekik", de az igazi ihletet az indította el benne, amikor 2008-ban Mexikóban találtak három ládát Capa és Gerda fotóival. Az egyik kép Gerdát ábrázolja, amint Capa pizsamájában fekszik az ágyon: egészen olyan, mint egy kisgyerek ? - nehéz, de annál izgalmasabb elképzelni, hogy ő Capa nagy szerelme, az a nő, aki lélegzetelállító fényképeket készít halálos veszedelemben - s aztán 1938-ban ott is marad egy csatatéren.
A regény a megismerkedésükkel kezdődik, 1935-ben, Párizsban, amely tele van művészekkel, köztük fiatal és idealista zsidókkal, akik a nácizmus elől menekültek. Itt találkozik Gerda és Robert - pontosabban Robertet ekkor még Friedmann Endrének vagy Andrew Friedmann-nek hívják -, s együtt találják ki neki az új nevet, az amerikai hangzású Capát (amely ugyanakkor a magyar Cápa szó - így hívták őt a barátai), hogy jobban el tudják adni a fényképeiket. És Gerda haláláig követhetjük a történetüket: két nagyszerű és bátor ember csodálatos szerelmének történetét.
A regényből hollywoodi film készül, melynek Michael Mann a producere és rendezője.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Házhozszállítás
A szállítási díj 999 Ft, 10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.
Köszönjük, hogy bennünket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A lira. hu csapata


Jelenlegi ára: 2 550 Ft
Az aukció vége: 2021-08-30 08:24 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése