2021. március 30., kedd

A házasság jövője - Dr. Szilágyi Vilmos - Jelenlegi ára: 1 470 Ft

A házasság jövője - Dr. Szilágyi Vilmos
A tudományos jövőkutatás az ember társadalmi viszonyaira is kiterjed. Legszemélyesebb kapcsolataink jövőbeni alakulását azonban tudományos pontossággal nehéz meghatározni. Még a mai valóságtól a legmerészebben elszakadó tudományos-fantasztikus irodalom jó alkotásaiban is talán az a legnagyobb gyengeség, hogy a jövőbe is a mai emberi viszonyokat vetíti ki, s többnyire meg sem próbálkozik annak az elképzelésével, hogy milyen lesz az ember, milyenek lesznek kapcsolatai, tulajdonságai, milyen lesz az életformája stb. Ez a tartózkodás azzal magyarázható, hogy az ember természetének, tudatának alakulásában igen sok a kiszámíthatatlan, szubjektív tényező, s hogy a férfi és a női nemre jellemző magatartással szembeni igény rendkívül lassan változik; sokszor magunk is alig vesszük észre, hogy ezzel kapcsolatos gondolkodásunkat mennyire meghatároza a múlt.
A házasság jövőjével is foglalkozó szakemberek más-más oldalát vizsgálják ennek az alapvető emberi kapcsolatnak. A családszociológus, a filozófus, a pszichológus, a pedagógus, a jogász különböző problémákra keresi a választ. Ennek a könyvnek pszichológus a szerzője. "A házasság jövője" az ő szemforgatástól mentes, a társadalmi valósággal és az emberi természettel számot vető gondolatait tartalmazza arról, hogy a következő néhány évtizedben hogyan alakulhatnak a párkapcsolatok, s mi lenne alakulásuk kívánatos útja. Megállapításai és javaslatai első olvasásra meglepőnek tűnhetnek. Bizonyos, hogy nem is keltenek majd osztatlan egyetértést - akár azért, mert a belénk ivódott hagyományok rendkívül szívósak, akár azért, mert talán a szerző nem számol eléggé új magatartásjegyek kialakulásának és egyszer majd hagyománnyá válásának lehetőségével, akár azért, mert a kérdésre: van-e jövője a házasságnak? - végül is igennel válaszol.
Gondolatait érdemes figyelemmel kísérni akkor is, ha egyik-másik kérdésben vitára ingerelnek, hiszen az adott témakörben ez is előre visz.
Kiadó: Minerva
Kiadás éve: 1978
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Dabasi Nyomda
ISBN: 9632231279
Kötés típusa:: kemény papírkötés
Terjedelem: 224 oldal
Nyelv: magyar
Méret: __edition. size. text
Súly: 0. 30kg
Állapot: Közepes
Megjegyzés: Táblái kopottasak, sarkai sérültek. előzéklap és a hátsószennylap mentén kötése sérült.
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**96362180**)]

Jelenlegi ára: 1 470 Ft
Az aukció vége: 2021-03-31 05:53 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése