2019. augusztus 29., csütörtök

0X768 Régi gyerekjáték jojó gombból háború előtti - Jelenlegi ára: 4 000 Ft

Nagyon régi, két nagyméretű gombból készített stresszoldó játék, jojó. Szélesség: 4. 3 cmSúly: 0. 02 kgJojó
[bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Fa jojó
A jojó egy igen népszerű, alapvetően olcsó és egyszerű játék. A legegyszerűbb változatában két, többnyire fából, esetleg fémből vagy műanyagból készült korongot egy tengely köt össze, amelyre egy vékony zsineget tekernek. A zsineg szabad végén egy, az ujjunkra húzható hurok van.
Jojózáskor a zsinór hurkát a középső ujjunkra húzzuk, a jojót megmarkoljuk, majd laza mozdulattal eldobjuk. Ahogy a jojó letekeredik a zsinegről, egyre gyorsabban forog. Ez a forgás a giroszkopikus hatás révén stabilizálja a jojót, annak tengelye a zsinegre merőleges marad annak ellenére, hogy nem pontosan a tengely közepén van felfüggesztve. A zsineg teljes letekeredése után a legegyszerűbb jojók maguktól elkezdenek visszatekeredni. Ha ekkor a csuklóval rántunk rajta egyet, pótolhatjuk a letekeredés közben elvesztett energiát, és elérhetjük, hogy a jojó visszatérjen a kezünkbe.
Tartalomjegyzék
1A jojó története
1. 1Ősi eredet
1. 2A modern kori jojó
2Kapcsolódó szócikk
3Külső hivatkozások
 A jojó története[szerkesztés]
Egyes tévhiedelmekkel ellentétben a jojó sohasem volt fegyver. Noha pengék hozzáadásával feltehetően veszélyes eszközt lehetne faragni belőle, mivel a korongok forgása meglehetősen nagy sebességet tud elérni, a valóságban egy ilyen eszköz aligha lenne a használóra nézve biztonságosan alkalmazható. A legenda feltehetően a Fülöp-szigetekrőlszármazik, ahol történelmi források szerint a 16. század bennszülött vadászai spárgával átkötött, éles köveket használtak zsákmányuk elejtéséhez. A tévhit forrása az lehet, hogy a modern kori jojó is ez idő tájt alakult ki ugyanitt.
Jojók Kr. e. 500-ban
 Ősi eredet[szerkesztés]
A jojó az egyik legrégebben ismert játék, számos kultúrában megjelent valamilyen néven.  Archeológiai szempontból a második legrégibb ismert játék a játékbaba után. Noha sokan kínai eredetűnek gondolják, a valóságban már Kr. e. 500 környékén felbukkant az ókoriGörögország területén. Ahogy a képeken jobbra is látszik, az Athéni Nemzeti Múzeumban őriznek egy jojózó alakot ábrázoló vázát és egy eredeti görög jojót is.
Hellászból feltehetően kereskedők segítségével jutott el Európa többi részébe és Ázsiába. Feljegyzések szerint nagy népszerűségnek örvendett többek között Skóciában,  Angliában,  Indiában és Egyiptomban is. A francia forradalom idején egész Európában híressé vált emigrette néven, mint az akkoriban a francia fenyegetés miatt gyakori stressz kitűnő ellenszere.
 
Forrás: wikipédia
A termékről további nagy felbontású képek!
ÁRUIM ZÖME ANTIK ÉS RÉGI TÁRGYAKBÓL ÁLL.
SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG BUDAPESTEN (IX. ) ILLETVE SZEGEDEN!
 
Szállítás
Termékeinket az MPL futárszolgálattal küldjük! Terjedelmes tárgyaink szállításában külön díjazás mellett tudunk segíteni! Szállítási módok az alábbiak szerint alakulnak
 
Személyes átvétel Budapest IX.
 
 
Személyes átvétel Szeged
 
 
MPL csomag előre utalással
 
 
MPL csomag utánvét
 
 
Fizetés
A vételár és szállítási költség kiegyenlítésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk
 
Személyes átvételkor készpénzben
 
 
Banki átutalás
 
 
Utánvét
 
 
Paypal (MasterCard, Visa)
 
 
Szállítási, átvételi idő
A termék vásárlását követően a szállítási, kézhez vételi idő az alábbiak szerint alakul belföldön
 
Személyes átvétel
1-5 munkanap
 
 
MPL csomag előre utalással
2-3 munkanap
 
 
MPL csomag utánvét
1-3 munkanap
 
( jojo jo-jo jo-jó yo-yo yoyo )

Jelenlegi ára: 4 000 Ft
Az aukció vége: 2019-09-01 18:12 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése