2021. július 22., csütörtök

Amerikai fekete málna............BLACK RASPBERRY..... /30mag/ NÖV.-343 - Jelenlegi ára: 490 Ft


 
"BLACK RASPBERRY"
Málna fontos kereskedelmi gyümölcs termés, széles körben termesztett valamennyi mérsékeltövi a világ.
Sok a legfontosabb modern kereskedelmi vörös málna fajták származnak hibridek között R. idaeus és R. strigosus. Egyes botanikusok úgy vélik az eurázsiai és az amerikai vörös málna minden tartozik egyetlen circumboreal faj, Rubus idaeus, az európai növényeket kell besorolni vagy R. idaeus subsp. idaeus vagy R idaeus var. idaeus, és a bennszülött észak-amerikai vörös málna minősül sem R. idaeus subsp. strigosus, vagy R idaeus var. strigosus. legújabb tenyésztés vezetett fajták, amelyek thornless és erősebben egyenes, hogy nem szükséges kockára.
A fekete málna, Rubus occidentalis , emellett időnként művelt Egyesült Államokban , amely a friss és fagyasztott gyümölcs, valamint lekvárok, befőttek, és egyéb termékek, mind azzal a faj jellegzetes, gazdagabb ízt.
Purple málna állítottak elő kertészeti hibridizáció vörös és fekete málna, és a is megtalálható a természetben néhány helyen (például Vermont ), ahol az amerikai piros és a fekete málna mindkét nőnek természetesen. A botanikai neve Rubus × neglectus vonatkozik ezekre a természetben előforduló növények, valamint a termelt növények kertgazdasági szempontból azonos származnia. Kereskedelmi termelés a lila-gyümölcsű málna ritka.
Mind a piros és a fekete málna fajok albínó-szerű halványsárga természetes vagy kertészeti változatok eredő jelenléte recesszív gének , amelyek gátolják gyártása antocián pigmentek. [ szerkesztés ] Fruits ilyen növények úgynevezett arany málna vagy sárga málna, annak ellenére, a hasonló megjelenésű, megtartják a jellegzetes ízt, az adott faj (piros vagy fekete). A legtöbb sápadt gyümölcsű málna kereskedelemben értékesített az Egyesült Államok keleti származékai vörös málna. Sárga gyümölcsű változatok a fekete málna néha termesztik az otthoni kertben.
Vörös málna is keresztezték különböző fajok más subgenera nemhez Rubus, ami számos hibridek , amelyek közül az első volt az loganberry . Később jelentős hibridek közé boysenberry (több generációs hibrid), és Tayberry . Hibridizáció az ismert termesztett vörös málna és néhány ázsiai faj Rubus is sikerült elérni.
A központ a fekete málna termelésről van a Willamette-völgyben az Oregon . A fő fajta, "Munger" termesztenek, mintegy 600 ha (1500 hektár). Más fajták közé tartozik "John Robertson", "Allen", "Jewel", "Blackhawk", "Macblack", "Plum Farmer", "Dundee", "Hannover", és a "Huron". A növények nyári hegyű kézzel, mechanikusan metszeni a téli, majd a gép betakarították. A hozamok általában alacsony hektáronként, és ez az, amiért a gyümölcsök gyakran költséges.
A faj már használják a tenyésztési sok Rubus hibridek , ezek a vörös és a fekete málna gyakori név alatt lila málna; "Brandywine", "Royality" és a "Estate" példák lila málna fajták. Vad lila málna is találtak különböző helyeken északkeleti Észak-Amerikában, ahol a két szülő faj együtt fordul elő, és néha keresztez természetesen.
A bogyók általában szárított vagy fagyasztott, készítettek pürék és gyümölcslevek, vagy feldolgozott színezékeket . Friss bogyók is forgalmazzák szezonban. Két jól ismert likőrt alapján elsősorban a fekete málna gyümölcs között a francia Chambord likőr Royale de France és a Dél-Korea különféle Bokbunja (lásd a koreai alkoholtartalmú italok ).
 
KIS SEGÍTSÉG VIDEÓVAL:
 
 
   
 
1 ADAG 30 MAGOT TARTALMAZ!
  
 
 
 
 
                                                                             
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  


Jelenlegi ára: 490 Ft
Az aukció vége: 2021-07-23 08:15 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése